
Tat vermesi için üzerine şarap akıtılmış eti pişirip yemek caiz midir?
Değerli kardeşimiz,
İçki ile terbiye edilen ve sonra pişirilen et yenmez. Çünkü et bir müddet şarabın içinde kalmakla tamamen necis olmaktadır. Hâniyye’de deniliyor ki: «Aşçı tencereye sirke yerine yanlışlıkla şarap dökse, yemeğin hepsi pislenir ve ebediyen temizlenmez.»
Etin temizlenmesi için içine sirke dökülür de hepsi sirke oluncaya kadar bırakılırsa bir beis yoktur. (İbn Abidin, Reddül Muhtar)
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet
Kurban Hizmeti - 7/24 Güvenilir Hizmet
Kurban Hizmeti olarak, ibadetlerinizde size destek olmak ve ihtiyaçlarınıza cevap vermek için 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Her zaman yanınızda olmayı ilke edindiğimiz hizmet anlayışımızla, kurban bağışlarınızı güvenle gerçekleştirebilmeniz için buradayız.
Kurbanlık Fiyatlarımız:
- Keçi: 1750 TL
- Koyun: 2000 TL
- Koç: 2250 TL
Bizimle iletişime geçmek çok kolay! Sorularınız, bağışlarınız ve bilgi almak için 0551 928 5784 numaralı telefonumuzdan her zaman bize ulaşabilirsiniz.
Kurban ibadetlerinizi en sağlıklı ve doğru şekilde yerine getirmeniz için Kurban Hizmeti olarak yanınızdayız. Güvenilir, şeffaf ve profesyonel hizmet anlayışımızla her zaman hizmetinizdeyiz.
Sizin için buradayız!