
Satıcı, sattığı şeyin satışını yasaklayabilir mi?
Soru Detayı– İslam’da, bir satıcının eşyasının yeniden satışını yasaklaması caiz olmadığını biliyorum. Bu, bu örnekler için de geçerli mi?
1. Bir oyun operatörü gerçek para için oyun içi eşyalar veya para birimleri satar. Oyun operatörünün şart ve koşullarına göre yeniden satılmasına izin verilmez.
– Islam’a göre yinede satabilir miyim?
2. Paysafecard mağazalardan satın alınabilir. Bu internette belli sitelerde (özellikle oyunlarda) ödeme yapabileceğiniz bir kupon kartıdır. Ancak Paysafecard’da “Ticari yeniden satış yasaklanmıştır” yazıyor.
– Hala satın alıp tekrar satabilir miyim?
– Hiçbir zaman Paysafecard şart ve koşullarını kabul etmedim. Şartlar ve koşulları içeren makbuz yalnızca satın aldıktan sonra veriliyor.
Değerli kardeşimiz,
Satın alınan bir ekonomik değer şer’î şartlara uygun akitle satın alındığında, alanın tam mülkiyetine geçer.
Tam mülkiyetle malik olunan şeyin başkasına satışını yasaklayan şart geçerli değildir.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet
Kurban Hizmeti - 7/24 Güvenilir Hizmet
Kurban Hizmeti olarak, ibadetlerinizde size destek olmak ve ihtiyaçlarınıza cevap vermek için 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. Her zaman yanınızda olmayı ilke edindiğimiz hizmet anlayışımızla, kurban bağışlarınızı güvenle gerçekleştirebilmeniz için buradayız.
Kurbanlık Fiyatlarımız:
- Keçi: 1750 TL
- Koyun: 2000 TL
- Koç: 2250 TL
Bizimle iletişime geçmek çok kolay! Sorularınız, bağışlarınız ve bilgi almak için 0551 928 5784 numaralı telefonumuzdan her zaman bize ulaşabilirsiniz.
Kurban ibadetlerinizi en sağlıklı ve doğru şekilde yerine getirmeniz için Kurban Hizmeti olarak yanınızdayız. Güvenilir, şeffaf ve profesyonel hizmet anlayışımızla her zaman hizmetinizdeyiz.
Sizin için buradayız!